4 Bin 628 Temizlik Görevlisi Alımı Yapılacak.İŞKUR sayfasından özel sektör firmaları tarafından yayımlanan duyurularda, 4 bin 628 temizlik görevlisi alımı yapılacağı aktarıldı. Başvuru yapacak adaylarda en az ilkokul mezuniyet şartı aranıyor. İşte illere göre kontenjanlar ve başvuru bilgileri..

4 Bin 628 Temizlik Görevlisi Alımı Yapılacak.

İŞKUR sayfasından özel sektör firmaları tarafından yayımlanan duyurularda, 4 bin 628 temizlik görevlisi alımı yapılacağı aktarıldı. Başvuru yapacak adaylarda en az ilkokul mezuniyet şartı aranıyor. İşte illere göre kontenjanlar ve başvuru bilgileri..

Temizlik Görevlisi Alımı Yapılacak İller

İstanbul, Ankara, Adana, Kocaeli, Bursa, Uşak, Aydın, Yalova, Zonguldak, İzmir, Bartın ve Rize illeri başta olmak üzere birçok şehire temizlik görevlisi alınacak.

Başvurular Yeri

Temizlik Görevlisi alımı başvuruları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) web sayfası https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=4335 adresi üzerinden online olarak yapılıyor. Başvuru yapacak adaylar İŞKUR Kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaparak, açık iş ilanları kısmından kendilerine uygun alımlara başvuruda bulunabilirler.

Temizlik Görevlisi Ne İş Yapar?

Çalıştığı işletmelerin çalışma prensibi doğrultusunda tüm temizlik ekipmanlarının doğru ve etkili bir şekilde kullanılarak temiz hale getirilmesini sağlar şeklinde cevaplanabilir. Bu işi gerçekleştirirken de çevre koruma düzenlemelerine, mesleki verimlilik ve kalite standartlarına uyumluluğu da sağlaması gerekir. 

Temizlik görevlisi görevleri arasında çalışılan alanın havalandırılmasını sağlamak, 

Temizleme ve süpürme işlemlerini gerçekleştirmek, yüzeydeki kir ve tozları almak, çalışma alanındaki çöpleri toplamak, cam silmek, zeminleri parlatmak gibi işler yer alır. 

Bu işleri gerçekleştirirken her şeyden önce kendi temizliğine özen göstermelidir. 

Temizlik görevlisi görev tanımı itibariyle vakumlama, otomatla süpürme, sanayi süpürgeleri ile üretim alanlarını temizleme, temizleme işleminden zarar görme ihtimali olan malzeme ve eşyaları koruma önlemi alma husularından da sorumludur. 

Üretim yapan büyük işletmelerde üretim sahası içerisinde, idari ofis binalarında ya da bina dışındaki genel temizlik alanından sorumlu tutulur. Bürolarda çalışan temizlik görevlisi tuvalet, lavabo, idari ofis camları, tüm teknik donanımları, masa, dolap ve tüm yüzeylerin temizliğini gerçekleştirir. Üretim yapılan işletmelerde sahada çalışan temizlik görevlisi iş tanımı içerisinde makine ve teçhizatların temizliği, saha zemininin toz, kir ve tüm lekelerden arındırılmasını sağlama, üretim alanındaki lavabo ve tuvaletlerin temizliği, dezenfektan solüsyonları ile uygun hijyen sağlama, atık deposu, tıbbi ve üretim atıklarını toplama gibi işler bulunur.

Görev ve sorumluluklarını gerçekleştirirken günlük, haftalık ya da aylık temizlik planı üzerinden çalışmasını tamamlar. Tüm bu görev tanımlarının yanı sıra amirleri tarafından kendisine verilecek görevleri de üstlenerek yerine getirir.

By Kamu1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir